Sunday, January 23, 2011

Concentrate! Tengah perang ni!

"prang prang prang!"

Ahhh! pehh peluru terkena sipi tangan kanan aku. habis darah mencurah-curah. baju putih aku dah tak putih dah. Ish, tak guna punya syafiqaaaah! Tak boleh jadik ni, nanti aku kalah. Tangan kiri aku amek pistol kat tangan kanan aku. Lihatlaaah kuasa kidal aku! aku bukan kidal tapi time ni lah nak tunjuk kekuasaan. Aku tembak. tembak dan tembak! kena. tapi. Syafiqah!!! siot kuat gila budak ni! Aku dah tak tahan. Tangan aku dah parah. ceh malahan baru kena sikit. aku lari. aku sorok bawah tangga. Aku takut si budak syafiqah ni nampak tempat aku sorok. aku tutup mata rapat rapat. lepastu aku tidur. aku harap semua ni mimpi.

tidur.
tidur.
tidur.

okay. ni lagi parah. aku tak boleh tidur!!! aku nampak kelibat dia. bila aku tutup mata. tiba-tiba. Syafiqah datang. dia tak tembak. muka dia nampak baik. macam bidadari. okay! jangan tertipu syafiqah! Dia tu nampak talam dua muka! aku pejam mata lagi. aku takut actually. aku nampak dia. lagi. serious aku rasa nak nangis. aku buka mata. aku taknak nampak diaaaaaaaaaaa! okay sekarang syafiqah kat depan mata aku. dia senyum. dia kata.

Syafiqah, awak boleh kawal saya.

okay. apa kejadahnya budak ni buang tabiat ke wehhh?

Err, kenapa ni? bukan ke kita tengah perang ni?

iyyupp! tapi awak dah berjaya!:) (sambil senyum) serious muka dia baik gilaaa!

awak tak rindu dia kan? awak tak rindu dia kan?

aku rasa semacam. aku pejam mata. aku tak nampak dia dah. aku buka mata. aku pejam balik. dia ada. okay jantung aku berdegup laju.

Kau tipu aku ehhh Syafiqahhhh?!

Hahahaha.

dia gelak.

aku ialah kau. kau ialah aku. Kau tengah tipu diri kau lah weh Syafiqah?!:)

bangang punya betinaaaaa!


aku duduk diam diam atas katil. aku peluk bantal. betul dia kata. aku tipu diri aku. aku memang rindu diaa....


"PRANGGG!"

wahaaaaaaaaa! apa pulak ni?! habis merah pipi aku.
Syafiqah Syafiqah Syafiqah! dia tu nafsu kau.
Kau tak boleh percaya dia. Kau boleh kawal dia.
Jangan bagi dia kawal kau.
Kalau tak. Kau jadik hamba dia.
Kau LOSER! dia WINNER! as simple as that.
Wahaaa! sape pulak ni?!
"hahaha! aku Syafiqah lah. Part yang baik dalam diri kau. Kau dengar sini baik baik. Aku baik okay?! aku tak nak kena kekotoran permainan Syafiqah yang jahat. Aku tak nak kalah. AKU NAK MENANGGG! So untuk itu, aku nak kau kuat!

Beat dia weh beat beat beat hit hit hit Slap Slap Slap. A B C sep atas sep bawah. sep depan sep belakang. pusing pusing pusing. wan o som! Dengar sini. kalau dia sungai. kau burung. kalau dia batu. kau sungai. kalau kau batu. dia burung.

FAHAAAAAAAAAAM?! okay. dia jerit kat telinga kau tahu?!
Err, baik baik.

Aku nak kau menang Game ni! kalau kau kalaah, aku akan hilang. nafsu akan kuasai kau. dan kau. Welcome to the Hell!!!

ini sangat SCAAAAAARY!!!

hahaha tahu pun. dont worry Sayang. aku akan tolong kau okay?

perlukan bantuan just call aku, Muka Surat 534 surah Al-waqiah. tak pun kau boleh sms, taip 100X selawat atas Rasullullah.

Wahaaaaaaa! baik baik.

sebelum benda tu lesap macam Syafiqah Evil tadi. dia tinggalkan nota.


Syafiqah Sayang,

saya tahu awak kuat. AWAK KUAT. Awak boleh kalah kan dia. Perang ni akan berakhir bila awak betul betul lupakan dia. Saya tahu rasa dia amat perit. Lupakan orang yang paling awak sayang. tapi jangan lupa. ini mungkin hanya permainan syaitan kawan sengkokol si Syafiqah Evil! nafsu abdi. dan ingat ini ujian Allah untuk dapatkan cinta yang sebenar. Ujian ni sekejap je. Untuk dunia yang sementara ni jee. Please lah dont let them control you sayang. please please? Have a little care for yourself. I care for you. That's why i ask you this. I love you Syafiqah.
serious aku rasa macam nak nangis.

aku sambung baca.


and for that. this is List-To-Do:

From now onwards, I, Nur Syafiqah binti Abu Safian will get these things done:

1. Jangan call dia lagi.
2. Jangan SMS dia lagi.
3. Jangan Email.
4. Jangan comment.
5. Delete dia dari Facebook
6. Lupa kan phone number dia.(Err aku taktahu nak buat mcm ni.)
7. Buang gambar gambar dia.
8. Jangan tidur dengan monster lagi.
9. Buang monster!
10. JANGAN STALK DIA!

kalau awak sanggup buat semua ni. maknanya awak tak akan pegang white flag. Winner. You are!

You are going to be officially the winner of the waaaaar!

Err. I realised that she indeed loves me. But I love him more. To love him is the same as you love the nafsu. So, I have to sacrifice someone to achieve someone.

aku hesitated. aku tak akan buang monster kan? kan?!!


day by day. I gained some strength. Yes, I picked you. To be sacrificed.


Dear awak,

I'm sorry if my way not suits you well. I'm sorry to choose this way. To get myself far away from you. The way I left is not as proper as the way I came. I'm sorry to appear in your life. Yes, Im not supposed to appear. You know what i meant. Thank you for letting me in your life. Thank you for bucked up my days. Thank you for being so nice to me. Thank you for being my real friend. Thank you for these memories. Thank you for letting me be myself when I was with you. Thank you for accepting me as the way I am. Somehow I did treat you badly sometimes. Thank you for not getting mad with me. Thank you for not hating me. Awak. I know you will success one day. Ill pray for your success. You will get someone which far away better than me. Im not hoping that Ill be something in your life. and I cant promise myself that you will be remained in my heart. Im sorry we're are no longer friends like before. I bet i will lose my control if we remained as friends. Im sorry and thankyou. Please Don't Hate Me?

Thank you Muhammad.








aku tak rasa aku sorang je yang tengah perang sekarang ni. Korang pun kan? Ohee, Goodluck babe!:) Only those with stupid brain can be a loser and those with smart brain Im sure you are the winner!


7 comments:

amalina sahaja said...

be strong sayang (:

syafiqah safian said...

wahaaa! thankyou jay:)

cikSpanKuniNg said...

yup. mmg ada lagi yang tgh berperang di luar tu. xD
i noe u can do it sayang. Although it seems so hard, but saya tau awak boleh.

p/s: knp yg jahat warna MERAH? ahahha~kidding.=p

Anonymous said...

fight for heaven! Alhamdulillah. kamu tidak menjadi dala kalangan org2 yang mengikut nafsuuu!

syafiqah safian said...

thanks syiraaa!:) i love you. hehehe.

haha sebab merah is a colour of evil!:D bhahaha. marah la tu marah? heheheh, jokingg.

syafiqah safian said...

angah i know it is youuuu!!! haha tak sign in ahh tu. yup! you and me. we fight for heaven. Insya'Allah.

wahaaa! knape gaye mcm dah matured sikit? hohohohoh.

Anonymous said...

weh?