Sunday, May 8, 2011

you sangat cantik okay?!

okay. straight to the point. korang pernah tak rasa macam tak tahu nak bagi respon apa bila kena puji? macam. "weh. sangat hebat!" okayla. ni maybe simple. kau boleh cakap "oh thankyou!" atau nak gaya rendah diri, "eh biase biase je lah weh tak de lah hebat sangat. dia lagi hebat!" sambil jari tunjuk entah ke mana. pernah tak? pernah tak?

haha. okay aku ada masalah taktahu nak bagi respon apa oh bila kena puji. kau boleh panggil aku bad communicator. err wujud doh perkataan ni haha. atau bad responder kot lebih mesra alam. aku serious taktahu nak cakap apa. dan aku akan tanya balik apa yang dia puji tu macam "oh baik ke?" atau "yeke kurus?" lepas tu aku akan cuba tukar topik. atau pun time time tu lah buat buat tengah tengah baca sms. minum air. buat buat jatuh. terbatuk batuk. tibe tibe rase lapar. dan bagai. ataupun lebih kronik. diam jee. sampai orang tu tanya, "weh kau hidup lagi?" haha. teruk kan?

itulah aku. :)
so awak/you/lu/kau/kamu ada idea yang lebih bernas bagaimana hendak menangani masalah ini?
share meh.

3 comments:

amalina sahaja said...

haha masalah yg sama.
boleh tak kita senyum je lepastu cakap "merepekkk" lepastu blah.

sumpah awkward gila.

syafiqah safian said...

haha! haah kan. boleh gak.

aisatti hakim said...

jwb 'eh,aku takde duit la nk belanja.hehe'