Tuesday, July 19, 2011

semangat

I dont know how to start this post somehow. Ive been clicking the button backspace for many times after ive managed to type a few paragraph. what a waste isnt it. wasting of time if you think so. but unfortunately we dont share the same piece of mind. because i believe during the process of typing and backspacing ive learnt a lot on how to create a very neat post. Bla Bla Bla. The famous positive attitude of Thomas Alva Edison. Haha alaaa baru nak cakap. ehe.


okay serius taip Bahasa Inggeris buat aku nak berformal di pagi buta hari. Buat otak otak (berape banyak otak aku ada?) aku bukak semua laci vocabulary yang kunci dia dah hilang mane:O hihi. ayat standard buku cerita scholastic jee haha.


hari jumaat. ya hari keluaran keputusan ke-upu-an. hari kesibukan kebertanyaan kepadaan orang orang. hihi. dan orang pun kebertanyaan semula.



Ye. Saya taktahu apa awak fikir bila saya bagitahu awak saya dapat ini:




UiTM Shah Alam,
Komunikasi Massa (perhubungan Awam)

(haha aku cuba nak print screen upu tu tak boleh?! haha)





saya dapat positive feedback dan suku negative feedback. hihi. dan kawan baik saya (jika itulah yang boleh dinamakan) bertanyakan soalan ini:




asal kau menyimpang sangat ni? belajar physics chemistry tapi tiba tiba journalism?




similenya seperti 'asal kau menyimpang sangat ni? kawan dengan melayu tapi kahwin dengan scottish?'




hahaha. But I wont let you you or even you to destroy the power of enthuasiasm that Ive hidden inside me fo three years time while Ive been studying life science course. I gained even more power when I met Allah in solat istikharah. and my mind kept playing the tape of the tasks that I enjoyed the most at school and matriculation. And all the motivation that given by Cikgu Zulkifle and Cikgu Rizal. My parents. Syafiah especially. and my acu. Really boosting up my spirit in doing this course. and finally this article. sangat membantu. Ya' Allah, Tentukanlah yang terbaik untuk aku dan semua.

http://www.iluvislam.com/inspirasi/motivasi/1186-sandiwara-reostat-a-termometer.html

2 comments:

kesumaharyani said...

takpe syasya. i pun menyimpang jugak. IT je. alahhh tak bagitau pun haha.

at first rasa kecewa la jugak sebab bukan apa yg kita nak tapi just trust in Allah. maybe it's good for us kan? jangan sedih sedih okay dear :)

syafiqah safian said...

heee thanks kesuma:) tak sedih pun actually tapi kadangkadang environment menyebabkan kite down! haha:D